Kéményrendszerek

Ilyen kéményt nem tud nálunk vásárolni! Kizárólag a mai kornak megfelelő kéményeket! Tekintse meg ajánlatainkat!

Schiedel kémények

A Schiedel az építőiparban felhalmozott hetvenéves tapasztalata alapján a kerámia béléscsövet javasolja a kémények belső anyagaként, de e-mellett megtalálható a termékválasztékban a fém kéményrendszer is.

Mindkét kéményrendszer megrendelhető, megvásárolható kereskedésünkben.

A kerámia ellenáll a hőterhelésnek és a füstgázból kiváló agresszív anyagoknak.

A jó kémény: saválló, nedvességálló, hőszigetelt, kiégésbiztos, biztosítja az égéshez szükséges levegőt, tartós nem fagy le, esztétikus.

A Schiedel kémények Kéményrendszerként – valamennyi tartozékával együtt bevizsgálva – 30 év savállósági garanciával.

Kéménytípusok:

Az ABSOLUT kémény megfelel mind a hagyományos, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Bármikor lehetőség van a tüzelőberendezések közötti váltásra. (Pl. kazáncsere, kandalló vagy cserépkályha beépítés stb.)

 

 

A Schiedel ADVANCE kéményrendszer bármely tüzelőanyag és bármilyen tüzelőberendezés esetén alkalmazható. Előre nem látható fűtési nehézség, vagy energiaforrás hiányából fakadó esemény idejére a felhasználó használhat más, alternatív tüzelőanyagot.

 

A Schiedel AVANT kéményrendszer kondenzációs és alacsony füst-gázhőmérsékletű kazánokhoz egyaránt probléma mentesen csatlakoztatható, mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes működésűek. Minden tüzelőanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hőmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterű kazánok esetén.

 

Az UNI Plus hőszigetelt,  samott bélésű kéményrendszer minden nyitott égésterű készülékek füstgázának elvezetésére alkalmas. A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható.

 

 

Az SIH kéményrendszert a vegyes tüzelésű kályhákhoz, kandallókhoz és cserépkályhákhoz ajánljuk, elsősorban biztonsági vagy tartalékkéménynek.

Hőszigetelt, samott bélésű kéményrendszer, amely minden nyitott égésterű készülék füstgázának elvezetésére alkalmas.

Az SRS kéményrendszer választ ad az életkörülmények változására. Ha újabb lakóterülettel bővül a ház, akkor a biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására.

Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyaghoz alkalmas.

Ajánlatkérés További információk

Leier kémények

A Leier kéményrendszerek magas minőségük, innovációtartalmuk, tartósságuk, valamint a kéményrendszerekhez nyújtott kiemelkedő rendszergarancia által kiérdemelték a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége ajánlását.

Kémények klasszikus szilárd tüzeléshez:

LK levegős hőszigetelésű kéményünk alkalmas fa, szilárd tüzelőanyaghoz, cserépkályhákhoz kandallókhoz.

LSK a legnagyobb méretválasztékban kapható hőszigetelt kémény, alkalmas fa, szilárd tüzelőanyaghoz, cserépkályhákhoz, kandallókhoz, vízteres kandallókhoz, pellett készülékekhez, kemencékhez.

SMART

 

 

Kémények minden típusú tüzelőberendezéshez:

A Multikeram kéményrendszer a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviseli, és minden elképzelhető fűtési megoldást ki tud szolgálni. Amennyiben az égéshez szükséges levegő biztosítása egyéb úton megoldott, akkor ez az ideális megoldás.

Válassza a Multikeram LAS-t, ha olyan csúcsminőségű kéményrendszert szeretne, ami hosszú évtizedekig kiszolgálja minden fűtési igényét. Ez egy hibridkémény, kompromisszumok nélkül, mely ötvöz magában mindent, amit a korszerű kéményekről tudunk. Így akkor is választhatja, ha egyelőre még nem döntötte el, hogy milyen fűtőanyaggal fog fűteni.

 

 

Kémények zárt égésterű gáztüzeléshez:

Multikeram LAS P1 Korszerű, túlnyomásos megoldás kondenzációs kazánokhoz

Kis helyigény, üzembiztos működés szélsőséges helyzetekben is, kifejezetten a kondenzációs technológiára szabva.

Ajánlatkérés

Bakonytherm kémények

Családi házak esetében a BTP kémény alkalmazása nagymértékű tüzelőanyag választást tesz lehetővé új kémény építése nélkül!

Alkalmazható:

  • vegyes tüzelésű kazánokhoz
  • nyílt égésterű gázkazánokhoz
  • pellet és faelgázosító kazánokhoz
  • cserépkályhákhoz
  • kandallókhoz

Az ásványgyapot szigetelés alkalmazásának oka az, hogy az alacsony füstgáz hőmérsékleten működő kazánoknál akár olyan mértékben csökkenhet a kéményben a huzat, hogy az oxigén hiányos égés miatt a teljes rendszer kátrányossá válik.

 

Klasszik kémény (BTK)
Az építés során a kerámia (tégla) köpeny és a samott cső körül kialakuló zárt levegő oszloppal szigeteljük a kéményt.
Magas füstgáz hőmérsékletű fűtőberendezésekhez alkalmas, épületen belül építve: tartalékkéménynek, vegyes tüzelésű kazánokhoz, kandallókhoz

 

Plusz kémény szellőzőkürtővel (BTP-S)

Egykürtős kémény szellőzőkürtővel. A BTP-S kémény esetében a samott cső oszlopot ásványgyapot hőszigeteléssel vesszük körül, és ezzel a műszaki megoldással fokozott hőszigetelés jön létre.

Ajánlatkérés